Forårskoncert

Kort utilgængelig

Dato/klokkeslæt
Date(s) - 06/05/2019
19:00 - 21:00

Lokation
Munkebjerg kirke

Kategori


Koncert med orkester i udvikling

MUNKEBJERG KIRKE ER STEDET, HVOR ODENSE FDF ORKESTER SNART GIVER KONCERT, OG DET KOSTER INGENTING AT VÆRE BLANDT PUBLIKUM. PRIVATFOTO
DIRIGENT MICHAEL THRANE HAR IKKE SIN INTERESSE FOR MESSINGMUSIK FRA FREMMEDE. SNART GIVER ODENSE FDF ORKESTER KONCERT. PRIVATFOTO

Odense: Forårskoncerten er et af årets højdepunkter for Odense FDF Orkester.

Den holdes i Munkebjerg Kirke mandag 6. maj kl. 19.

– Der er lagt et flot program, som også indbefatter deltagelse af orkestrets elever, som vil spille med i første afdeling. Også JuniorOrkestret er med i koncerten.

Det fortæller Jørgen Feldfoss fra Odense FDF Orkester i en pressemeddelelse.

Der vil være flere solistnumre på programmet. Det er blandt andre klassikeren, Thorvald Hansens “Romance og Scherzo” med Mikael K.D. Sørensen, som studerer trompet på Syddansk Musikkonservatorium.

Også orkestrets egne Kurt Jensen på euphonium og Kim O. Nielsen på basbasun leverer solist-indslag.

Hele programmet er lagt i den populære genre med kendte komponister og arrangører for musik for brass bands.

Odense FDF Orkester begyndte med syv FDF-drenge i 1940 og har undergået store forandringer og tilpasset sig tid og samfund.

I dag er det et fuldt besat brass band med flest voksne af begge køn og en konservatorie-uddannet dirigent, som ikke har sin hang til messingmusik fra fremmede. Hans far Ole Thrane begyndte som dreng i Odense Blæserne, blev basunist i militærmusikken i Odense og sluttede som solo-basunist i Odense Symfoniorkester.

– Men som pensionist har han ikke mistet interessen for messingmusikken, og interessen har bredt sig til familien, for både hans søster, hans kone og andre familiemedlemmer møder troligt op i FDF-orkestret hver mandags øveaften og spiller med i andre amatørorkestre, siger Jørgen Feldfoss.

Forårskoncert for musikredsen med elever og orkester.