juli 15, 2024

Jubilæum

2015 blev Odense FDF Orkesters 75-års jubilæumsår

FDF Odense Musikkreds er i virkeligheden en videreførelse af FDF Odense 4. kreds’ orkester, som kan spores tilbage til 1940, hvor man ved kredsens 5 års fødselsdagsfest, den 12. november, for første gang kunne præsentere et lille orkester, syv drenge med nyerhvervede instrumenter indkøbt for 700 kr. hos en musikhandel i København.!
Flere af FDF-kredsene i Odense har gennem tiden haft eget blæseorkester og endnu flere haft velfungerende tamburkorps. På et tidspunkt blev 4. kreds’ orkester det eneste “overlevende”, og musikere fra andre kredse i Odense Distrikt tog del i orkesterarbejdet.!
Orkestret ændrede status til “FDF Odense Distrikts Orkester” og senere etableredes den
selvstændige “musik-kreds” med plads til udfoldelse af alle FDF-relaterede musik-aktiviteter. Brass band’et kalder vi idag stadig for Odense FDF Orkester.

Jubilæet fejres hele året, bl.a. med stor koncert i Odense Rådhushal.

Søndag den 15. november blev jubilæet fejret. Tidligere medlemmer blev indbudt til festgudstjeneste i Munkebjerg kirke, som har været FDF-orkestrets base i alle årene. Efter gudtjenesten blev der holdt reception for såvel FDF’ere som andre venner af orkestret; menighedssalen var bla. dekoreret med fotografier. hvoraf nogen var 50 år gamle.

Jubilæumskoncerten fandt sted i rådhushallen samme eftermiddag, og var såvel velspillet som velbesøgt. Dagen sluttede med middag for orkestret tidligere medlemmer og venner.

Skriv et svar